Film: Death Proof (2007)

- Dobro bre, Kventine, je l' mora sve to bas tako?
- Ko pravi film? Cije ime je na filmu? Ko je reziser, Bog i batina u ovom filmu? Kad kazem da je tako mora da bude tako!

Nekako volim da mislim da je ovo dijalog koji se cuo non-stop tokom snimanja ovog filma. Film ima na sve strane crte, ideje, perverzije i humor koji su karakteristicni za Tarantina... Ili jednostavno svi zivoi vole da se voze sa nogama izbacenim kroz prozor kola. Takodje, po prvi put primecujem da Tarantino ima likove koji se pojavljuju u vise njegovih filmova.
Rezija je tipicno Tarantinova - nekoliko segmenata koji imaju neke zajednicke delove sa mnogo medjuprice izmedju da bi kasnije bili objasnjeni potpuno neverovatni dogadjaji kao ocekivani. Pricu gradi polako, natenane. Ima dosta "tako to izgleda" momenata, kao i uvek. Jos jedna tipicna stvar je sto su svi likovi dosta zanimljivi a najzanimljiviji je onaj cija prica nam je najmanje poznata. 

Ne mogu mnogo da zamerim filmu osim sto ja generalno ne volim takve filmove.

Ocena: 8/10 - previse je svoj a istovremeno i previse ogranicen; mozda bi bilo vise da nisam gledao Kill Bill gde Tarantino pokazuje koliko stvarno ume.

Comments

Popular posts from this blog

Barzu iz jkra

Truth or dare

Pit stop