Hipster

Baron je sa godinama evoluirao. Nekim lazovima se desi da potpuno izgube vezu sa istinom i da se to stanje sa godinama samo pogorsava. Baron je ovo izbegao na neki nacin. Kad god je nesto masno lagao toliko smo ga prozivali da je odjednom potpuno prestao da laze - tako smo blagotvorni - da bi na kraju poceo da razmislja o svojim lazima. Na kraju su te lazi postale toliko perfidne i prefrigane da i mi koji smo oduvek njegovo ime koristili kao superlativ imaginacije poceli sa vremena na vreme da mu verujemo - to je bila umetnost.
Baron je baronisanjem mogao zednog preko vode da prevede i da proda kilo peska u Sahari. Mogao je da obrlati koga god je hteo, samo kada je hteo. Glavna promena je bila sto vise nije konstruisao od pocetka svoje fantazije vec samo malo ulepsavao ili menjao stvarne dogadjaje, prilagodjavao ih krajnjem ishodu, tako da svi zelimo da je njegova verzija - istina!
Baron je, naravno, svoje novosteceno umece koristio i pri pronalazenju srodnih dusa (koje je nalazio dosta cesto - u jednoj nedelji cak 4 potvrdjene) i to najbolje i najgnusnije istovremeno.
Tako se jednom, u doba kada je bio svorc, zatekao u nekom klubu gde je trazio srodnu dusu za jedno vece. Kako je klub bio prepun patrijarhalno neopterecenih devojaka pretezno materijalnih shvatanja Baron je resio da bude neverovatno kreativan. Setio se vanvremenske istine - kao sto kulovi nose podrpane pantalone iz mode a (tipicni) PRNZ* iz nemastine - ne prodaje ambalaza vec prica. Pricu je naravno imao.
Za manje od cetvrt sata bio je u drustvu par devojaka gde je objasnjavao kako je u svetu - Milanu, Londonu, Parizu, Njujorku - nositi bele carape na crne cipele, pantalone obavezno ili broj manje ili tri broja vece, sako na "bijem zenu" majcu i obavezno znacka na reveru. Mlade devojke su gutale tu pricu preplanulim tenom i divile se coveku koji ne ide na ovozemaljske destinacije kao sto ih je vodio bivsi decko, inace skolski drug njihovog oca, poput Mauricijusa i slicnih bezvestarija - ovaj mladic nesvakidasnjeg izgleda pricao je o divoti zabacenog kafica u Parizu koji drzi Etjen a pokazao mu ga je Zan kada je imao svoju prethodnu reviju.
Nije mu trebalo dugo ni da iz jata izdvoji izabranicu srca svoga za jedno vece i da sa njom podje prema tami parkinga. Tu se devojka sa rokom upotrebe utisnutim na celu zapitala zasto jedan takav covek vozi ono sto lici na Yugo. Brzo joj je odgovorio kako je to samo spolja Yugo jer mu je taj auto najlepsi a unutra su nemacki motor i menjac sa svajcarskim racunarima za maksimalni uzitak. To je taj gonzo fazon, da je sve unutra drugacije - taj auto izgleda kao krs a rucno je sastavljan da bude bas takav i vredi vise od prosecnog Krajslera!
Kada je devojka usla u auto koji je Baron iz prve upalio odmah je primetila da je auto drugaciji od drugih u kojima je dosada bila - primetila je da svetli lampica za gorivo.
"Sta je to?" otelo joj se jer nikada nista slicno nije videla.
Baron je nosalantno odgovorio: "Svetli jer nisi lepo zatvorila vrata" i odvezao je u nepoznatom pravcu.
_____________________________________
PRNZ - pripadnik romske nacionalne zajednice

Comments

Popular posts from this blog

Barzu iz jkra

Truth or dare

Pit stop